У Німеччині українку затримали за підозрою у співпраці з Ісламською державою

Джерело: пресслужба Федеральної прокуратури Білефельда

Федеральна прокуратура німецького Білефельда під керівництвом посадовців Державного управління кримінальної поліції землі Північний Рейн-Вестфалія тимчасово заарештувала громадянку України, яку звинувачують у членстві в терористичній організації за кордоном.

У заяві зазначено, що жінка їздила до Сирії у 2014 році разом із тодішнім чоловіком і чотирма неповнолітніми дітьми. Там вона приєдналася до іноземної терористичної організації “Ісламська держава (ІД)”.

“Для свого чоловіка, який також був членом ІД, вона вела домашнє господарство відповідно до ролі жінки в ІД. Після його смерті обвинувачена одружилася з двома іншими членами ІД за ісламським обрядом. Вона виховувала дітей відповідно до ідеології ІД. На початку 2019 року обвинувачена потрапила у курдський полон і перебувала там до 2021 року”, – йдеться в документі.

Її доставили до слідчого судді Федерального суду, який видав ордер на арешт і постановив взяти під варту до суду, повідомили у відомстві.

Рідкісну друковану копію дитячої історії Антуана де Сент-Екзюпері “Маленький принц” планують продати за 1,25 мільйона доларів.

У п’ятницю, 25 жовтня, Північна Корея заявила, що будь-який крок щодо направлення своїх військ для допомоги Росії у війні проти України “відповідатиме міжнародному праву”. Однак країна так і не підтвердила відправку військ.

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім надіслала на потреби українського війська.

На Вінниччині викрили керівництво та членів військово-лікарської комісії (ВЛК), які оформили інвалідність колишньому місцевому депутату, якого підозрюють у замовному вбивстві.