У США арештували жінку, яка залишила в автомобілі трьох дітей під час сильної спеки

Джерело: CNN

У Сан-Антоніо (штат Техас, США) арештували жінку, яка залишила трьох своїх дітей у розпеченій автівці, поки ходила за покупками.

Дітей в автівці помітила випадкова перехожа. Коли рятувальники прибули на місце, вони побачили в автівці трьох дітей віком один місяць, 2 роки та 4 роки.

“Мати дітей була на місці події та сказала, що зайшла в магазин і не усвідомлювала, як довго її не було. За отриманою інформацією, діти перебували в автомобілі близько 50 хвилин”, – повідомили рятувальники.

За даними звіту, матір дітей – Анджела Гарса-Амадор – була арештована 28 червня за кількома звинуваченнями через залишення дітей у небезпеці. Вже наступного дня її звільнили під заставу.

Жінка, яка повідомила рятувальникам про дітей і зняла цей момент на відео, розповіла, що йшла до магазину, коли помітила в автомобілі хлопчика.

Вона додала, що відчула материнський інстинкт тому заглянула всередину авто і помітила там ще дітей. Тоді вона звернулась до працівників магазину, аби вони зателефонували 911.

Сама свідок натомість спробувала відчинити двері автівки. Вони виявились незачиненими, тоді вона допомогла дітям, поки не приїхали рятувальники.

“Хлопчик, він справді сильно спітнів і, знаєте, плакав. Мені здавалось, що він хапає повітря, ніби вони вже були на цій межі”, – розповіла жінка.

На знятому нею відео помітно, що принаймні ще троє жінок допомагають вийняти дітей з автомобіля.

“Я живу на іншому кінці міста і не була у тому магазині, в який йшла, вже 10 років. Я відчуваю, що Бог буквально послав мене туди заради цих дітей”, – додала вона.

На момент інциденту температура повітря у Сан-Антоніо сягала близько +37 градусів. Відповідно до даних діаграми, де порівнюють температуру на вулиці та всередині автомобілів, якщо на вулиці близько +33 градусів, то через годину температура в автомобілі може сягти близько +54 градусів.

Дітей доставили до лікарні та виписали того ж дня. Про інцидент також повідомили у службу захисту дітей.

У департаменті у справах сім’ї Техасу повідомили, що раніше щодо цієї родини не було жодних скарг. Відтак дітей повернули у сім’ю, а не передали під опікунство.

Поліція Молодови попередила про плани зірвати вибори президента країни – зокрема шляхом захоплення урядових будівель – злочинними угрупованнями під керівництвом Росії.

В Україні триває 955-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 659 тисяч осіб.

5 жовтня відзначають Всесвітній день вчителя, Всесвітній день стомованих хворих, Всесвітній день боротьби з менінгітом та Всесвітній день виготовлення листівок. Християни сьогодні вшановують мученицю Харитину.

Вночі 5 жовтня ворог випустив по Україні понад десяток ударних безпілотників та кілька ракет.

За даними синоптиків у суботу, 5 жовтня, частина країни опиниться у полоні дощів.