Лише за тиждень ворог скерував понад 600 авіаційних бомб на Україну – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб.

Наші люди безперервно страждають від російського терору. Лише цього тижня Росія застосувала понад 600 керованих авіаційних бомб, понад 60 “шахедів” і майже 40 ракет різних типів. Ми ще більше зміцнили наш повітряний щит за цей тиждень.

Глава держави висловив вдячність Німеччині та Сполученим Штатам, додавши, що системи Patriot ще краще покажуть себе в захисті від російського терору.

Він наголосив, аби захистити всі наші міста і села, подолати російський терор, необхідно “більше конкретних рішень”. Президент анонсував роботу з партнерами заради “саме таких рішень”.

22 червня Зеленський заявив, що лише з початку місяця Росія застосувала проти України понад 2400 керованих авіаційних бомб. Водночас близько 700 з них ворог застосував проти Харківщини. Він наголосив, що Україна потребує необхідних сил і засобів, щоб знищувати носії цих бомб, зокрема бойову авіацію РФ.

Зауважимо, 5 липня Україна отримала третій зенітно-ракетний комплекс Patriot від Німеччини.

Тоді як Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що перед самітом НАТО (який відбудеться з 9 по 11 липня) Україна почує про надання додаткових систем протиповітряної оборони.

Довідка. Керована авіаційна бомба — один з видів авіаційних боєприпасів, авіаційна бомба, оснащена для підвищення влучності влучання в ціль аеродинамічними поверхнями та системою наведення. Створення керованих авіаційних бомб призвело до ретроактивного перейменування старих авіаційних бомб на некеровані або “тупі” бомби.

  • США, Ізраїль і Україна ведуть переговори про постачання Києву до восьми систем ППО Patriot, що значно покращить здатність Сил оборони протистояти російським повітряним ударам.
  • Російські війська скинули авіаційні бомби на селище Нью-Йорк у Донецькій області. Внаслідок атаки загинули 4 людини, а 3 цивільних, включно з 8-річною дівчинкою, отримали поранення.
  • 1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…