Гармати, човни, БпЛА: оборонці півдня знищили 57 одиниць озброєння росіян

Джерело: ОК Півдня

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Зокрема протягом доби отримали підтвердження, про зменшення кількості особового складу противника на 88 осіб.

Також ворог втратив 57 одиниць озброєння та військової техніки, з них:

  • 10 гармат
  • 2 міномети
  • 1 зенітна установка
  • 33 одиниці автобронетехніки
  • 7 розвідувальних БпЛА
  • 1 радіолокаційна станція “Каста-2Е2”
  • 3 човни

Окрім того, українські оборонці вполювали чотири польові пункти боєпостачання, три спостережні пункти, вогневу позицію та генератор росіян.

В Україні триває 864-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 549 тисяч осіб.

Зауважимо, згідно з даними НАТО та західних військових експертів, щодня у травні ЗСУ ліквідовували або завдавали поранень у середньому понад 1000 російським солдатам на полі бою в Україні.

За масштабами втрат травень може хіба що порівнюватися з війною в Афганістані: тоді за десять років бойових дій загинуло понад 15 000 радянських солдатів. Нині афганську війну вже перевершила битва за Авдіївку, в якій російська армія втратила близько 16-17 тисяч осіб лише убитими.

Міністр оборони Ллойд Остін нещодавно заявив, що відтоді, як Путін почав повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року, щонайменше 350 000 російських військових було вбито або поранено. Своєю чергою, британські оцінки свідчать про кількість убитих і поранених росіян у понад 500 000 осіб.

14 березня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що згідно з оцінками західної розвідки втрати росіян з початку повномасштабного вторгнення перевищила позначку 350 тисяч вбитими та пораненими.

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.