Визначилися усі півфіналісти Євро-2024: розклад матчів

Джерело: Букви

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

У чвертьфіналі Нідерланди на Олімпійському стадіоні у Берліні перемогли Туреччину – 2:1, забивши два голи наприкінці другого тайму. Це перший вихід у півфінал чемпіонату Європи з футболу для Нідерландів за 20 років.

У півфіналі Нідерланди зіграють з Англією. Також до півфіналу вийшли збірні Іспанії та Франції.

Раніше Англія стала півфіналісткою Євро-2024, обігравши Швейцарію у серії пенальті в чвертьфіналі з рахунком – 5:3.

Так, швейцарська збірна з футболу повторила свій найкращий результат в історії на Євро, а англійська збірна вдруге поспіль вийшла до топ-4 найкращих команд Європи.

У 1/2 фіналу зіграють:

  • Іспанія – Франція 9 липня
  • Англія – Нідерланди 10 липня

Фінал відбудеться 14 липня.

Зауважимо, 26 червня збірна України зіграла проти Бельгії у третьому турі групового раунду Євро-2024. Українська команда не змогла отримати перевагу у грі на бельгійськими футболістами, тож завершила свою участь Євро-2024.

Раніше Букви писали, що президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Шевченко закликав президента УЄФА Олександра Чеферіна відвідати Україну, щоб він міг на власні очі переконатися в спричинених російською агресією руйнуваннях і змінити свою думку щодо реінтеграції Росії в міжнародний футбол.

  • УЄФА дискваліфікував турецького футболіста Меріха Демірала на дві гри через суперечливий жест рукою, зроблений захисником під час перемоги Туреччини на Євро-2024 проти Австрії.
  • Під час гри збірної України проти Бельгії на Євро-2024 вболівальники розгорнули банер із портретом загиблого військовослужбовця Назарія “Грєнки” Гринцевича.
  • На Євро-2024 виставили зруйновану росіянами трибуну харківського стадіону “Сонячний”, збудованої Україною до Євро-2012. Вона перебуватиме у центрі Мюнхена (Німеччина).
  • Артем Довбик, український форвард іспанської Жирони, став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії сезону-2023/24. За сезон спортсмен забив 24 голи у 36 матчах.

Вінтажний Ferrari Анджеліні Джолі буде виставлений на аукціоні Christie’s у Парижі 20 листопада.

У Венесуелі від жовтня почали святкувати Різдво. Міста прикрасили святковими декораціями, щоб відволікти населення від нещодавніх скандальних виборів.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Її взяли під варту.

Президент США Джо Байден заявив про сумнів, щодо того, що майбутні президентські вибори відбудуться “мирно”. Водночас він пообіцяв, що вони будуть “вільними та справедливими”.