Путін після зустрічі з прем’єром Моді вирішив звільнити зі своєї армії усіх індійців

Джерело: NDTV

ЗС РФ звільнить всіх індійців, завербованих для війни в Україні, після зустрічі прем’єр-міністра Індії Нарендра Моді та президента РФ Володимира Путіна.

Моді вперше з 2022 року приїхав до Москви, де привітав Путіна з переобранням на третій термін і висловив захоплення зростанням індійської економіки.

Щонайменше двоє індійців загинули у війні Росії проти України. Ще десятки інших стверджують, що їх обманом змусили брати участь у бойових діях.

Приблизно два десятки індійців змусили воювати в Україні після того, як їх заманили до Росії обіцянкою високооплачуваної роботи.

На початку року завірусилося відео з групою чоловіків з Пенджабу та Хар’яни. Вони були одягнені в армійську форму і заявляли, що їх обманом змусили воювати в Україні, і просили допомоги.

У березні уряд Індії заявив, що активно займається питанням дострокового звільнення індійців. Індійські спецслужби провели рейди і викрили мережу, що займалася переправленням індійців до Росії. З’ясувалося, що щонайменше 35 індійців відправлено до Росії, хоча невідомо, чи всіх їх змусили воювати.

Раніше у МЗС Індії поінформували, що Моді перебуватиме протягом двох днів у Москві. Він прибув туди на запрошення Путіна для проведення 22-го щорічного індійсько-російського саміту.

У квітні імпорт російської нафти в Індію зріс до дев’ятимісячного максимуму, відновившись після зупинення через санкції. Це відбулося завдяки постачанню танкерами найбільшої судноплавної компанії РФ “Совкомфлот”, які не були під санкціями. У червні ЄС пропонував запровадити нові санкції проти “Совкомфлота”.

Разом з тим, федеральна поліція Індії повідомила, що чотирьох осіб, пов’язаних з мережею торговців людьми, заарештували. Вони заманювали молодих людей до Росії обіцянкою прибуткової роботи або вступу до університету. Насправді зловмисники намагались змусити їх воювати проти України.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.