«В цей момент хочеться вбити Путіна», – Зеленський про атаку по «Охматдиту»

Джерело: Зеленський в Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана

Президент України Володимир Зеленський під час розмови в Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні прокоментував атаку РФ по дитячій лікарні “Охматдиту”.

“Це дуже складно втрачати людей, втрачати дітей. Ви бачите цих людей, батьків, коли їх діти помирають, в цей момент ви хочете вбити Путіна. Це всі з нас хочуть цього, дуже сильно”, – сказав Зеленський. 

Глава держави припустив, що президент РФ Володимир Путін “щось п’є” і наголосив, що удар по “Охматдиту” був прямим влученням в лікарню. 

“Він не думає, для нього не важливо, що відбувається в Україні. Це не була атака на військовий об’єкт чи щось подібне, чи щось не добре було з ракетою. Ні, ракета точно на госпіталь летіла і це не вперше”, – сказав Зеленський.

Президента спитали, чи, на його думку, Росія спеціально здійснила масовану атаку напередодні саміту НАТО, на що Зеленський відповів:

“Так, це був його [Путіна] сигнал. Це сигнал його до світу, до всіх людей”.

Зауважимо, вранці 8 липня росіяни вкотре масовано атакували Україну 40 ракетами різного типу.

Внаслідок атаки ЗС РФ по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві пошкоджено онкологічне відділення та токсикологічний корпус, де діти перебували на діалізі (штучно підтримували роботу нирок). Руйнувань зазнали реанімаційні та операційні.

Внаслідок масованої атаки РФ по Києву зафіксовано падіння уламків у п’яти районах.

Сьогодні, 10 липня, в Києві завершили пошуково-рятувальні роботи. Відтак внаслідок масованого обстрілу загинуло 34 особи, ще 121 – постраждала.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…