Росія не братиме участі в обговоренні членства України в НАТО – Шольц

Джерело: LRT

Канцлер Німеччини Олаф Шольц позитивно відреагував на результати саміту НАТО у Вільнюсі, окремо зазначивши, що Росія не впливатиме на вступ України до Альянсу.

Ми ухвалили дуже хороші рішення про перспективи України у НАТО. Можна по-різному його інтерпретувати, проте воно було одностайним, і президент України дуже високо оцінив це рішення”, – зауважив Шольц.

За його словами, Росія не братиме участі у дебатах щодо членства України.

Очевидно, що питання про членство в НАТО не буде обговорюватися іншими країнами, які не є частиною цього Альянсу. Росія не буде робити свій внесок у ці дебати”, – резюмував федеральний канцлер Німеччини.

Як повідомляли #Букви, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус відповів на критику президента Володимира Зеленського щодо нерішучості НАТО в контексті членства України, зазначивши, що запропоновані умови для вступу в Північноатлантичний альянс – “абсолютно нормальні”.

Водночас 11 липня під час саміту НАТО у Вільнюсі Пісторіус заявив, що його країна виділяє пакет на суму майже 700 мільйонів євро. У ньому передбачено БМП Marder, ЗРК Patriot, танки Leopard та боєприпаси

Газета Süddeutsche Zeitung писала, що Україна отримає два ЗРК, 25 танків, 40 БМП та 20 тисяч артилерійських снарядів.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.