Парламент Словаччини висловив сумнів, що саме РФ вдарила по «Охматдиту»

Джерело: Aktuality.sk

У Словаччині парламенту запропонували розглянути проєкт резолюції щодо засудження російського удару по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві. Але парламентарі відмовилися не те що засудити атаку РФ, а й навіть розглянути проєкт.

Розглянути документ, куди вмістили засудження авіаудару російських військових щодо “Охматдиту, запропонувала депутатка з опозиційної партії “Прогресивна Словаччина” Беата Юрік.

Сумніви стосовно того, чи причетна РФ до атаки по дитячій лікарні, висловив депутат “Словацької національної партії” Павел Гуптак.

“Ви там були?” – запитав він свою колегу.

Внаслідок цього парламентарі не підтримали внесення ініціативи до порядку денного, за це проголосував лише 41 депутат.

Додамо, що голова моніторингової місії ООН з прав людини Даніель Белл, посилаючись на власний аналіз, у вівторок, 9 липня, заявила, що удар по дитячій лікарні “Охматдит”, ймовірно, був прямим влучанням російської ракети. Натомість у Кремлі стверджують, що у лікарню “поцілила українська протиракетна система”.

Довідка. Напередодні, 8 липня, РФ масовано атакувала Україну – зокрема Київ – низкою ракет. Одна з російських ракет поцілила у київську лікарню “Охматдит”.

Додамо, що СБУ отримала нові докази, які підтверджують, що Росія атакувала “Охматдит” ракетою Х-101, зокрема на місці удару знайшли уламок двигуна цієї крилатої ракети.

Російські війська розпочали контраступ на території Курської області. Це підтвердили і Президент України, і міноборони ворога, і Інститут вивчення війни.

Французьке обладнання, попри санкції, використовується для обслуговування російських військових літаків Су-30СМ, за участю казахстанської компанії ARC Group. Встановлено, що казахстанські фахівці обслуговують авіоніку на літаках, зокрема продукцію французьких компаній Thales та Safran.

Речник міністерства закордонних справ Індії в четвер, 12 вересня, заявив, що близько 45 громадян Індії звільнили з російської армії.

Сьогодні, 12 вересня, росіяни завдали удару по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині, внаслідок чого загинули троє осіб, ще двоє – поранені.

Видання The Washington Post припустило, що Дональд Трамп, який балотується в президенти США, не стане на бік України, зокрема тому, що це перечить очікуванням його виборців.