У ЗСУ запровадили програму для збереження життів військових: деталі

Джерело: пресслужба Генштабу ЗСУ

За дорученням Головнокомандувача генерал-полковника Олександра Сирського у Збройних Силах України почали впровадження комплексної програми дій “Збереження життя військовослужбовців”.

Зауважується, що пропозиції й напрацювання від волонтерів та активістів враховані та частково реалізовуються.

У Генштабі не надали подробиць, однак запевнили, що програма “Збереження життя військовослужбовців” – “універсальна система для кожного підрозділу, ключовим пріоритетом якої є збереження життя наших воїнів”.

Особливо акцентують стосовно:

  • удосконалення підготовки українських захисників;
  • підвищення якості їх навчання;
  • покращення надання медичної допомоги на всіх етапах;
  • забезпечення відпочинку особового складу, котрий виконує бойові завдання та низці інших заходів.

Важливий аспект реалізації програми – це дії командирів підрозділів, адже на них покладена максимальна відповідальність за збереження життя особового складу. Ми боремося за нашу землю, але життя українського солдата – найважливіше. Позицію можна повернути, життя – ні, – додали у повідомленні.

Робота над практичним втіленням програми триватиме під особистим контролем Головнокомандувача ЗС України.

13 вересня російська армія завдала удару по енергооб’єкту в Сумській області, внаслідок чого загинув 54-річний працівник підприємства, а ще семеро людей отримали поранення.

За весь час окупації Сєверодонецька в Луганській області російські загарбники забезпечили опалення лише в кількох будинках місцевих мешканців.

Протягом дня, 13 вересня, армія РФ здійснила 84 обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 177 вибухів. 

Головна енергетична компанія Відня Wien Energie заявила в п’ятницю, 13 вересня, що припинить використання російського природного газу у 2025 році, оскільки Австрія посилює зусилля щодо скорочення своєї залежності від поставок з Росії.

В Повітряних Силах ЗСУ повідомили, що ворог утримує в акваторії Чорного моря в готовності чотири носії крилатих ракет “Калібр”.