Естонія заборонила в’їзд авто на білоруських номерах слідом за Латвією та Литвою

Джерело: пресслужба МЗС Естонії

Естонія, слідом за Латвією та Литвою, заборонила в’їзд транспортних засобів з білоруськими номерними знаками, незалежно від причин перебування власника або користувача в Естонії чи Європейському Союзі.

Через прикордонні пункти Естонії заборонено в’їзд транспортних засобів із білоруськими номерними знаками, незалежно від підстав перебування їх власника чи користувача в Естонії чи Європейському союзі, – мовиться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Маргус Цахкна заявив, що заборона на в’їзд транспортних засобів з білоруськими номерами до Євросоюзу є єдино правильною, оскільки білоруський режим безпосередньо допомагає впровадженню та підтримує російську агресію в Україні.

Латвія та Литва також застосовують такі обмеження.

Наголошується, що при спільному запровадженні обмеження є “більш ефективними, і це дає можливість підвищити ціну сприяння агресії білоруському режиму та запобігти ухилянню від санкцій, накладених на Росію”.

У відомстві уточнили, що “в обмежених випадках країни-члени ЄС можуть зробити виняток, зокрема з гуманітарних міркувань або у разі транспортного засобу із дипломатичним номерним знаком”.

Читайте також: В ЄС збільшується кількість видворень громадян РФ: найчастіше росіян висилає Німеччина

Раніше ми повідомили, що з 18 липня Литва забороняє в’їзд легкових автомобілів з білоруськими номерами.

  • У Норвегії з 29 травня набула чинності заборона на в’їзд російських туристів. Щобільше, для росіян заборонено транзитні поїздки через країну до інших європейських країн.
  • 20 червня Сейм Латвії ухвалив поправки до Закону про імміграцію. Відтепер майже усі громадяни РФ, що проживають у Латвії, зобов’язані складати іспит з латиської мови, щоб зберегти право на проживання у країні.
  • 18 січня Латвія розпочала процес депортації щодо 985 громадян Російської Федерації.
  • Раніше в Естонії заявляли, що уряд країни шукає юридичні механізми для депортації осіб, які захочуть отримати громадянство країни-агресорки.

13 вересня російська армія завдала удару по енергооб’єкту в Сумській області, внаслідок чого загинув 54-річний працівник підприємства, а ще семеро людей отримали поранення.

За весь час окупації Сєверодонецька в Луганській області російські загарбники забезпечили опалення лише в кількох будинках місцевих мешканців.

Протягом дня, 13 вересня, армія РФ здійснила 84 обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 177 вибухів. 

Головна енергетична компанія Відня Wien Energie заявила в п’ятницю, 13 вересня, що припинить використання російського природного газу у 2025 році, оскільки Австрія посилює зусилля щодо скорочення своєї залежності від поставок з Росії.

В Повітряних Силах ЗСУ повідомили, що ворог утримує в акваторії Чорного моря в готовності чотири носії крилатих ракет “Калібр”.