Загинуло щонайменше 40 людей: на човні з мігрантами з Гаїті сталась пожежа— Reuters

Джерело: Reuters

Щонайменше 40 гаїтянських мігрантів загинули в морі після того, як загорівся човен, на якому вони пливли, повідомило представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) на Гаїті.

Човен, на якому перебувало понад 80 осіб, вийшов з форту Сен-Мішель на півночі Гаїті та прямував до островів Теркс і Кайкос, йдеться в заяві МОМ з посиланням на міграційну службу цієї карибської країни.

Сорок один мігрант вижив під час пожежі та був врятований гаїтянською береговою охороною. Наразі вони перебувають під опікою та підтримкою МОМ, а 11 з них доправили до найближчої лікарні.

Люди на човні використовували сірники, щоб запалити свічки в ритуалі прохання про безпечний прохід, в результаті чого бочки з бензином загорілися і вибухнули, повідомив Жан-Анрі Петі, який очолює управління цивільного захисту на півночі Гаїті.

“Ця руйнівна подія підкреслює ризики, з якими стикаються діти, жінки та чоловіки, що мігрують нелегальними шляхами”, – заявив Голова Представництва МОМ в Гаїті Грегуар Гудштейн.

Він також підкреслив, що надзвичайне насильство, яке розпалюється бандами в Гаїті протягом останніх місяців, змушує гаїтян “вдаватися до відчайдушних заходів”, щоб покинути країну.

Кілька сотень кенійських поліціянтів прибули до Гаїті в рамках довгоочікуваної місії, покликаної допомогти гаїтянській поліції боротися з озброєними бандами, які захопили більшу частину столиці країни Порт-о-Пренса.

В результаті діяльності банд виникла гуманітарна криза, яка призвела до того, що майже 600 000 людей залишили свої домівки, а 5 мільйонів опинилися в умовах гострої нестачі продовольства.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Верховний суд Бразилії оголосив, що юристи платформи X не сплатили штрафи належному банку. Штрафи, які юристи X стверджують, що були сплачені, є єдиним невиконаним заходом для поновлення роботи компанії в Бразилії.

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.