За шість місяців БЕБ відшкодувало державі 1,6 млрд грн

Джерело: пресслужба Бюро економічної безпеки України

У Бюро економічної безпеки України підбили підсумки роботи відносно протидії тіньовим схемам та негативним явищам в економіці країни за шість місяців з початку 2023 року.

Зауважується, що попри недостатнє фінансування та укомплектованість органу всього на 20% загальної чисельності, працівники БЕБ забезпечили відшкодування до бюджету у 1,6 млрд грн. Також упередили розтрату державних коштів на суму у 1,79 млрд грн, окрім цього, вилучили підакцизних товарів на 3 млрд грн.

Так, зауважують у пресслужбі, БЕБ демонструє у своїй діяльності позитивну динаміку.

  • Детективи Бюро економічної безпеки України припинили незаконну діяльність мережі покер-клубів у Києві та Одесі. Після проведених обшуків загальна вартість вилученого майна становить понад 16 млн грн.
  • На Львівщині Бюро економічної безпеки спільно з СБУ та прокуратурою передали 30 тисяч електронних сигарет вартістю понад 10 млн грн до військових частин Збройних Сил України.
  • У квітні у Львівській області виявили місце, заповнене товарами гуманітарної допомоги невстановленого походження. Товари знаходилися у складських приміщеннях площею 1600 кв. м.
  • У березні у Бюро економічної безпеки України заявили про викриття схеми ухилення від сплати податків на суму 52 млн грн посадовими особами українського представництва “всесвітньо відомого бренду таксі”.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

Електрогітару, на якій грав покійний гітарист Джордж Гаррісон на початку існування The Beatles, виставлять ​​на аукціон наступного місяця. Очікується, що її можуть продати за понад 800 000 доларів.

В компанії Tesla знову виникли проблеми з автомобілями Cybertruck з моменту запуску минулого року. У 2024 році автомобілі вже вп’яте відкликають.

Французький суддя скасував рішення у справі Домініка Пеліко, якого звинувачують у тому, що він присипляв свою дружину наркотиками та запрошував понад 80 інших чоловіків зґвалтувати її в їхньому домі протягом десяти років.