Байден підтримав Камалу Гарріс як кандидатку у президенти від демократів

Джерело: Джо Байден/X

21 липня, після оголошення про вихід з президентських перегонів у США, глава держави Джо Байден заявив про пропозицію та схвалення кандидатури Камали Гарріс від Демократичної партії.

Байден зауважив, що вирішив зосередити всю свою енергію на своїх обов’язках президента до кінця свого терміну.

Моїм першим рішенням як кандидата від партії у 2020 році було обрати Камалу Гарріс своїм віце-президентом. І це було найкраще рішення, яке я приймав. Сьогодні я хочу запропонувати свою повну підтримку і схвалення того, щоб Камала стала кандидатом від нашої партії цього року. Демократи — настав час об’єднатися і перемогти Трампа. Зробімо це, – написав він на платформі X.

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про рішення вийти з президентських перегонів. Він залишатиметься чинним главою країни до кінця строку.

Тепер Демократична партія має обрати нового кандидата.

Ми вже повідомляли, що найімовірніше, кандидаткою від Демократичної партії стане віцепрезидентка Сполучених Штатів Камала Гарріс.

Внутрішні опитування свідчать, що вибір на користь Гарріс може підвищити ентузіазм демократів. Аргументи про те, що вона швидко збере свою кампанію стають потужнішими. Мрії про те, що вона активніше протистоятиме Дональду Трампу набирають обертів.

Багато хто поки не готовий обговорювати гіпотетичні варіанти розвитку подій, оскільки кампанія Байдена наполягає, що через тиждень він повернеться до передвиборчої гонки. Проте якщо ситуація різко зміниться, то низка політиків-демократів наголосили, що не можуть уявити щось інше, аніж висування у президентки Камали Гарріс.

Дехто наполягає, що це потрібно зробити швидко під час закритого процесу, у межах якого делегати оберуть Гарріс. Однак дехто відкидає таку ідею з кількох причин:тому, що хочуть бачити замість Гарріс іншу кандидатуру або ж не розуміють, як спрацює заміна кандидата за трохи більше як 100 днів до виборів.

Однак союзники Гарріс підтримують цю ідею і вважають, що навряд чи хтось інший кине їй виклик у цій ситуації.

Рішення про кандидата від Демократичної партії мають прийняті вже у серпні, на конвенті демократів у Чикаго.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.