Українські офіцери зможуть безоплатно пройти навчальний курс у Канаді

Джерело: пресслужба прем’єр-міністра Канади

Цього літа українські курсанти-офіцери зможуть безоплатно прослухати тритижневий навчальний курс у канадському військовому навчальному закладі.

“Цього літа Королівський військовий коледж Сейнт-Жан прийме курсантів-офіцерів з України на інтенсивну тритижневу навчальну програму, розроблену у співпраці з НАТО в межах Програми вдосконалення військової освіти”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в основу навчальної програми буде покладено тренування, яке канадські військові вже пропонують українським захисникам у трьох країнах Європи.

Варто додати, 12 липня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що перед обличчям безперервного жорстокого вторгнення Росії в Україну, члени Організації Північноатлантичного договору стоять разом з українським народом “стільки, скільки буде потрібно”.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.