Reuters: опитування свідчить, що Гарріс готові підтримати 44% виборців, а Трампа – 42%

Джерело: Reuters

Найімовірніша кандидатка на пост президента США від демократів, віцепрезидентка Камала Гарріс на 2% випереджає республіканця Дональда Трампа – 44% проти 42% – відповідно до нового опитування, проведеного Reuters/Ipsos.

Ці результати можна порівняти з мінімальним відставанням Байдена у 2% в опитуванні минулого тижня, незадовго до того, як він оголосив про зняття своєї кандидатури.

Нове опитування провели 22-23 липня. Попередні  опитування мали схожі результати. Зокрема 15-16 липня Гарріс та Трамп мали однаково по 44% підтримки, а в опитування 1-2 липня Трамп випереджав Гарріс на 1%.

Соціолог, який був учасником передвиборчого штабу Трампа, вважає, що зараз ці опитування з підтримкою Гарріс не мають значення. Він додав, що це тимчасова популярність через широке висвітлення її кандидатури у ЗМІ.

Зазвичай кандидати на пост президента США після офіційного висунення від партії, також мають збільшення популярності серед виборців, проте у випадку з Трампом, який офіційно став кандидатом від республіканців минулого тижня, його підтримка не зросла.

Окрім цього, 56% опитуваних погодились, що 59-річна Гарріс “має гостріший розум та здатна розв’язувати проблеми”. Про Трампа 78-річного Трампа так думають 49% опитаних, а 81-річного Байдена так оцінили 22% респондентів.

91% виборців, які підтримують демократів, сказали, що позитивно ставляться до Гарріс, до Байдена так ставлять 80% опитаних. 75% відповіли, що Демократична партія повинна зараз об’єднатись навколо Гарріс, тоді як 25% вважають, що за висування від партії повинні боротись кілька кандидатів.

Коли респондентам показали гіпотетичний бюлетень, де серед кандидатів також Роберт Кеннеді-молодший, то кандидатуру Гарріс обрали 38% опитаних. Кеннеді готові підтримати 8% виборців.

В опитуванні взяли участь 1241 респондент зі всіх штатів США, серед яких 1018 зареєстрованих виборців.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.