У США жертви сексуальних дипфейків тепер можуть подавати позови до суду

Джерело: сайт Конгресу

Сенат США одностайно ухвалив законопроєкт DEFIANCE Act, який спрямований на врегулювання діпфейків. Відтепер жертви дипфейків сексуального характеру, створених без їхньої згоди, можуть подавати позови до суду на їхніх творців.

Закон дозволяє отримати фінансову компенсацію відповідно до завданих збитків, яка може становити до $150 000, а у випадках, коли ці зображення пов’язані з насильством чи переслідуванням, до $250 000.

Законопроєкт тепер передано на розгляд Палати представників США. Лідер більшості Чак Шумер зазначив, що дипфейки стали розповсюдженою проблемою, яка може серйозно порушити життя людей, і наголосив, що DEFIANCE Act є важливим кроком у боротьбі зі зловживаннями штучного інтелекту.

Наприклад, раніше у США вперше затримали чоловіка, який створював та розповсюджував дитяче порно, згенероване штучним інтелектом. Підозрюваного у поширенні матеріалів про сексуальне насильство над дітьми (CSAM) викрили у Вісконсині.

Загалом у мережі стало з’являтися дедалі більше відео сексуального насильства над дітьми, створених за допомогою штучного інтелекту (ШІ). Британська правозахисна організація Internet Watch Foundation (IWF) вказує, що злочинці використовують ШІ і для того, щоб створювати відео з реальними дітьми, включаючи тих, хто вже став жертвою насильства.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков поскаржився, що Захід продовжує підтримку України. Тож, за його словами, відтепер саме міноборони РФ визначатиме умови застосування ядерної зброї.

Колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп неправдиво звинуватив віцепрезидентку Камалу Гарріс у тому, що тисячі злочинців проникли до США за її керівництва. Натомість статистичні дані свідчать, що ці особи потрапили до країни протягом десятиліть і багато з них уже під вартою.

Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Росією для підвищення рівня безпеки в країні. Уряд країни вивчає цей варіант як захід протидії можливому потоку біженців з Росії, що може виникнути в майбутньому.

Данія виділить Україні приблизно 4,2 мільярда данських крон (близько 629 мільйонів доларів США) на закупівлю зброї, виготовленої українською оборонною промисловістю.

Вночі на 29 вересня Сили оборони завдали ураження по арсеналу зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських окупантів, що біля селища Котлубань Волгоградської області, підтвердили у Генштабі.