Атака БпЛА: над Україною збито 24 «шахеди»

Джерело: командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук

У ніч на 3 серпня війська РФ атакували Україну майже трьома десятками ударних БпЛА та кількома ракетами. Більшість ворожих цілей вдалось збити.

Ворог випустив дві зенітні керовані ракети С-300 з ТО Донеччини, дві протирадіолокаційні ракети Х-31П з акваторії Чорного моря та 29 ударних БпЛА типу “шахед” – мису Чауда (ТО Крим) та Приморсько-Ахтарська (РФ).

У результаті протиповітряного бою збито 24 ударні БпЛА типу “Shahed-131/136”.

Збивали ворожі дрони над Херсонською, Одеською, Миколаївською, Полтавською. Сумською, Дніпропетровською, Київською, Вінницькою та Житомирською областями.

Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних Сил.

Американський рок-музикант відомого хеві-метал гурту Twisted Sister Ді Снайдер розповів про своє українське коріння та вкотре висловив підтримку.

В п’ятницю ввечері, 20 вересня, російські загарбники атакували Дніпро, про що повідомив голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак.

Українські прикордонники показали, який вигляд зараз має острів Зміїний. 

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що перші 40,7 мільйона євро з пакету військової допомоги від Данії вже надійшли на рахунок Міноборони України.

Рейс Scandinavian Airlines (SAS) здійснив незаплановану посадку через те, що на борту літака виявили мишу, повідомила компанія.