Литва передасть новий пакет військової допомоги Україні

Джерело: пресслужба Міністерства оборони Литви

Міністерство національної оборони Литви в п’ятницю, 9 серпня, оголосило про новий пакет військової допомоги Україні, який включатиме системи боротьби з безпілотниками, транспортно-логістичні засоби та інше озброєння.

“Ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати Україні у боротьбі з агресором. Незабаром Литва передасть критично необхідні системи протиповітряної оборони малої дальності Україні. Також щодня будемо передавати іншу військову техніку, озброєння та системи, необхідні на полі бою. Наша підтримка – це інвестиція у нашу власну безпеку”, – сказав міністр національної оборони Лаурінас Кащюнас.

До нового пакета допомоги увійдуть:

  • 14 бронетранспортерів М113;
  • ЗРК малої дальності разом з ракетами до нього;
  • системи РЕБ;
  • засоби індивідуального придушення безпілотників;
  • всюдиходи із запчастинами;
  • вантажні причепи та навантажувачі;
  • гвинтівки, боєприпаси та димові заряди.

Литва підтримує Україну з перших днів повномасштабного вторгнення Росії і вже передала військову допомогу на понад 641 мільйон євро.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…

У Верховній Раді зареєстрували новий проєкт постанови щодо перейменування населених пунктів в рамках деколонізації. Серед співавторів постанови є керівництво ВР, Петро Порошенко та лідери парламентських фракцій.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер, 19 вересня, заявила, що 160 мільйонів євро з надходжень від заморожених російських активів спрямують на гуманітарні потреби України цієї зими.