У CNN повідомили, чому США проти використання ракет ATACMS для операції на Курщині

Джерело: CNN

Американські посадовці повідомили, чому США не дають дозволу на застосування ракет ATACMS для операцій ЗСУ у Курській області РФ.

За інформацію ЗМІ, численні посадовці США розповіли про те, головна причина обмежень застосування ракет на території РФ – їх обмежена кількість.

Вони наголосили, що США не остерігаються ескалації, однак вважають, що ракети великої дальності ATACMS краще використовувати для атак по ТО Криму.

Зауважимо, що не лише США обмежують використання своїх ракет по території РФ. Зокрема проти застосування своїх ракет Storm Shadow у Курській області виступила Велика Британія. Водночас заборони на використання іншої британської зброї немає.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.