США, Японія та Південна Корея провели спільні протиракетні навчання

Джерело: пресслужба Військово-повітряних сил Південної Кореї

12 липня КНДР провела черговий запуск міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-18.

16 липня Сполучені Штати Америки, Японія та Південна Корея провели спільні військово-морські навчання з протиракетної оборони, аби протистояти зростаючим ядерним і ракетним загрозам з боку КНДР.

Навчання відбулися у міжнародних водах Японського моря, в маневрах брали участь по одному есмінцю від кожної країни, оснащені американською корабельною багатофункціональною інформаційно-керуючою системою Aegis.

Зауважується, що під час навчань відпрацьовувалися дії союзників у відповідь на запуск балістичної ракети КНДР, політ якої змодельовано за допомогою комп’ютера.

Вашингтон і його азійські союзники працюють над вдосконаленням своєї системи обміну інформацією про ракети Північної Кореї. Південна Корея та Японія незалежно пов’язані з радіолокаційними системами США, але не одна з одною.

Ми будемо ефективно відповідати на ядерні та ракетні загрози Північної Кореї за допомогою сильної системи реагування нашої армії та тристоронньої співпраці, – зазначив офіцер ВМС Південної Кореї.

США, Південна Корея та Японія засудили запуск міжконтинентальних балістичних ракет КНДР. Пхеньян відкинув засудження, заявивши, що це було здійсненням його права на самооборону, інформує Reuters.

Минулого разу тристоронні навчання відбулися у квітні. 13 липня Південна Корея та США провели спільні військово-повітряні навчання за участю американського стратегічного бомбардувальника B-52H.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.