Екснардепа Сольвара засудили до трьох років за незаконне отримання компенсації за житло

Джерело: пресслужба САП

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду засудила колишнього нардепа до трьох років позбавленні волі за незаконне отримання з державного бюджету компенсації за житло у сумі 361,5 тисячі гривень.

Як зауважили у ЦПК, мовиться про колишнього народного депутата від БПП Руслана Сольвара.

У повідомленні зауважили, що АП ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП на вирок ВАКС від 14.06.2021, яким народного депутата України VIII скликання визнано невинуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номера у готелі “Київ”.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП та постановив новий вирок, яким фігуранта справи визнали винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Покарання передбачає три роки позбавлення волі без права перебувати на посадах в органах державної влади (окрім виборних) строком на один рік. Також Сольвару призначили штраф у 8500 гривень.

Ухвалу можуть оскаржити у касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

У САП додали, що під час слідства зібрано достатньо доказів, які свідчать про вчинення нардепом кримінального правопорушення: народний депутат приховав отримання у спадщину квартири у столиці та не відмовився від компенсації за житло. Як наслідок, з державного бюджету незаконно сплачено 361,5 тис. гривень компенсацій.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

Президент Володимир Зеленський зреагував на повідомлення про затримання українського боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова у вівторок, 17 вересня. Запевнив, що спортсмена вже відпустили.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.