СБУ не перевіряла перед призначенням начштабу Сил безпілотних систем Гладкого (ОНОВЛЕНО)

Джерело: hromadske, LIGA.net

СБУ не перевіряла очільника штабу командування Сил безпілотних систем ЗСУ Романа Гладкого перед його призначенням. Згідно з законом, його призначає міністр оборони за поданням Головнокомандувача ЗСУ.

“Ця процедура не передбачає обовʼязкових додаткових перевірок чи погоджень зі Службою безпеки і є внутрішнім кадровим рішенням керівництва Збройних сил України”, – зазначили у Службі.

Відтак, СБУ не отримувала запитів і не здійснювала перевірки Гладкого перед його призначенням на посаду, повідомили у спецслужбі.

Капітан першого рангу Роман Гладкий, призначений начальником штабу командування Сил безпілотних систем, має необхідний досвід і освіту. Однак самі Сили безпілотних систем ще знаходяться на стадії формування.

За даними Збройних Сил, Гладкий проходив спеціалізоване навчання в Канаді, а з початком повномасштабного вторгнення Росії “виконував завдання на різних напрямках”.

“За наявною інформацією, упродовж 2018–2019 років капітан 1 рангу Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Службою безпеки України, має допуск до роботи з відомостями з найвищим ступенем секретності”, – йдеться в заяві.

Журналісти LIGA.net уточнили у пресслужби СБУ, чи перевіряли Гладкого в цих роках, – там відповіли, що поки що не можуть надати інших подробиць.

Доповнено: Пресслужба СБУ підтвердила, що у 2020 році Гладкий пройшов перевірку на допуск до державної таємниці, і на той момент не було обставин, які б заважали цьому. Перевірка включала відсутність сприяння іноземним державам, судимостей за тяжкі злочини, або постійного проживання за кордоном. Гладкий не підпадав під жоден із цих пунктів.

Раніше Гладкого критикували за буцімто наявність у його дружини російського паспорта та участь його доньки у змаганнях під прапором РФ.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.