З Покровська більше не курсуватимуть евакуаційні поїзди

Джерело: Мирноградська міська військова адміністрація у Фейсбуці

З прифронтового Покровська Донецької області більше не курсуватимуть евакуаційні поїзди. Відтепер евакуація здійснюватиметься з іншої станції — Павлоград у Дніпропетровській області.

Як повідомляється, через погіршення безпекової ситуації посадка на евакуаційні поїзди зі станції Покровськ була скасована. Починаючи з 5 вересня, саме станція Павлоград стане основним пунктом відправлення для евакуації мешканців Донецької області.

Варто зазначити, що відстань між Покровськом і Павлоградом становить понад 100 кілометрів, що може ускладнити доступ до евакуації для місцевого населення.

Станом на 4 вересня в Покровську Донецької області залишаються понад 26 тисяч мешканців, серед яких 1076 дітей. Більшість установ у місті не працюють, зокрема всі фінансові організації. Однак банкомати мають достатньо коштів для обслуговування населення. Працюють також сімейні лікарі та деякі інші установи, хоча близько 90% всіх закладів, що обслуговують мешканців, закриті.

На Донеччині з серпня триває примусова евакуація сімей з дітьми з Покровської громади. Рішення стосуватиметься 13 населених пунктів. Того ж місяця начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач казав, що ЗС РФ на цьому напрямку не планує втрачати ініціативу. З того часу Покровський напрямок залишався найважчим.

  • 1 вересня британська військова розвідка припустила, що російська армія прискорила темпи просування до Покровська і нині, з високою ймовірністю, досі перебувають за десять кілометрів від нього.
  • За оцінками аналітиків, операція Сил оборони в Курській області спричинила оперативний тиск на російські операції в кожному секторі бойових дій, і Росія, імовірно, передислокувала резервні підрозділи з Покровського напрямку на Курщину.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.