Монобільшість провалила голосування за призначення міністрів

Джерело: нардеп Ярослав Железняк/Telegram

Монобільшості у Верховній Раді не вистачило власних голосів для призначення жодного міністра.

Зокрема нардеп оприлюднив рейтинг міністрів за кількістю голосів.

“Сибіга МЗС – 258 голосів, Калмикова МінВет – 256, Стефанішина МінЄС та МінЮст – 253, Точицький МінКуск – 252, Коваль МінАгро – 251, Сметанін МінПром – 247, Гринчук МінЕко – 246, Кулеба МінВідновлення – 240, Бідний МінСпорт – 239”, – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, Железняк опублікував рейтинг саме за підтримкою від “Слуги народу” як коаліції.

“Сибіга МЗС – Cлуга 194, Точицький МінКуск – Cлуга 193, Калмикова МінВет – Cлуга 193, Гринчук МінЕко – Cлуга 191, Сметанін МінПром – Слуга 191, Коваль МінАгро – Слуга 191, Стефанішина МінЄС та МінЮст – Cлуга 189, Бідний МінСпорт – Cлуга 189, Кулеба МінВідновлення – Cлуга 167”, – вказано в дописі.

“Жодне голосування не набрало від Коаліції навіть 200 голосів”, – резюмував нардеп.

“Велике перезавантаження уряду”

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив у вівторок, 3 вересня, що цього тижня можна очікувати “велике перезавантаження уряду”.

Нардепи погодили відставку міністра юстиції Дениса Малюськи. Рішення підтримали 249 депутатів.

Верховна Рада проголосувала за відставку Ольги Стефанішиної з посади віцепрем’єр-міністерки з питань євроінтеграції та Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля.

Рада не підтримала відставку Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністерки та міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Сьогодні ж, 4 вересня, Верховна Рада України прийняла рішення про відставку міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. За це проголосували 243 депутати.

До слова, звільнити голову Фонду державного майна України Віталія Коваля не вдалося. Відставку підтримали 225 депутатів з 226 потрібних, не вистачило одного голосу.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Біоактивне скло, що з’єднується з тканинами та зміцнює кістки й зуби, поєднали з токсичним металом галієм. Лабораторні випробування показали, що це скло знищує ракові клітини і може регенерувати хворі кістки.

За даними ЗМІ Румунія звернулась до України з проханням збивати російські БпЛА, які іноді залітають на румунську територію під час атак безпілотників.