«Укрпошта» розіслала перші 6000 повісток без участі ТЦК

Джерело: ukrmilitary

17 вересня вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді. Загалом Укрпошта отримала близько шести тисяч повісток щодо виклику військовозобов’язаних до ТЦК.

Повістки, згенеровані Реєстром військовозобов’язаних і підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, про що свідчить спеціальний QR-код, роздруковані Укрпоштою і тепер надсилаються за домашніми адресами військовозобов’язаних рекомендованими поштовими відправленнями.

На явку до ТЦК надано 14 днів.

Така повістка вважається врученою у разі:

  • отримання поштового відправлення особою;
  • відмови отримати поштове відправлення;
  • відсутності особи за адресою місця проживання, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;
  • відсутності особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

Тоді як у разі неявки за повісткою передбачена адміністративна відповідальність, при цьому порушників до ТЦК примусово доставлятиме поліція на підставі звернень відповідних ТЦК, в порядку визначеному статтями 259, 261 та 262 КУпАП.

Також порушників через суд позбавлятимуть права керування транспортними засобами до виконання або відкликання вимог територіальних центрів комплектування Збройних Сил України.

Перевірити чинність повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, та вручених через Укрпошту, можна шляхом зчитування QR-коду за допомогою смартфона із застосунком “Резерв+”.

Додамо, у серпня на Волині почали надсилати повістки військовозобов’язаним поштою. Пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук повідомила, що такі повістки вважаються врученими, навіть якщо адресат їх не отримав.

  • У мобільному додатку “Резерв+” з’явилося ще одне оновлення – дистанційне виправлення даних. Наприклад, одним з випадків було, коли український військовий досі перебував на обліку.
  • З 18 червня у застосунку “Резерв+” додали електронний військово-обліковий документ та QR-код, аби було можливо перевірити дані. Для цього треба оновити версію додатка через App Store або Play Market.
  • В Україні розширили перелік осіб, на яких чекає мобілізація. Всіх чоловіків віком до 25 років, котрі не проходили службу чи не закінчили військову кафедру, хоча отримали статус обмежено придатних, можуть мобілізувати.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.