«Квартал 95» без дозволу додав у комедійний номер відео загиблого військового

Джерело: “20 хвилин

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

У номері “Від них летить путін, від нас HIMARS! Наш план перемовин” вставили кадри загиблого захисника Юрія Назаренка під час виконання приспіву. Це відео виклали на YouTube-каналі студії “Квартал 95” і воно досі доступне для перегляду. У ньому чоловіки імітують рухи військового і співають: “Ось такий простий формат: автомат – наш дипломат”. Головні учасники номера – коміки Євген Кошовий, Юрій Ткач та Олександр Пікалов.

На це відреагувала дружина загиблого захисника Наталія.

“Коли побачила ці танцюльки, моє серце обірвалося. Нахлинули відчуття люті та нерозуміння того, як можна використовувати відео без дозволу, а особливо, якщо цих двох людей вже немає серед живих. Замазали обличчя, які “молодці”. Але, чи є повага у “Квартал 95″ до зниклих та загиблих військовослужбовців. (…) Огидно, що з болю інших людей роблять шоу”, – прокоментувала вона.

У відповідь на обурення у “Кварталі 95” заявили, що вони “використали відео танцю військовослужбовців у своєму номері, щоб підкреслити їхній героїзм та сміливість, що навіть на фронті вони не втрачають оптимізму”, і розповіли про те, як вони підтримують армію. Згодом вони вибачилися перед дружиною загиблого і пообіцяли змінити програму, прибравши відео захисника із заблюреним обличчям.

Юрій Назаренко, уродженець Тернополя, жив у Кривому Розі. Він приєднався до Збройних Сил України у жовтні 2022 року. Друзі зазначають, що він цікавився музикою, співав і займався радіопродюсуванням. Загинув між Соледаром та Бахмутом у січні 2023 року, не доживши до 30 років. У нього залишилися дружина Наталія та маленький син Остап.

  • Студія “Кварталу 95” після новини про те, що український ведучий та актор Руслан Ханумак під час війни виїхав з України до США, “відхрестилася” від нього.
  • Студію “Квартал 95” вкотре розкритикували, на цей раз – за пародію на начальника Рівненського ТЦК. Користувачі соцмереж зауважили на недоречності глузування з військових та акцентували на використанні акторами відверто сексистського гумору.
  • Український журналіст та публіцист Віталій Портников прокоментував обурення, викликане черговим жартом “Кварталу 95”, зауваживши, що реакцію українців навряд чи можна пояснити винятковістю самого жарту, радше — нетерпимістю та огидою до “совка”.
  • Міський голова Скадовська Олександр Яковлєв прокоментував образливий жарт “95 кварталу” про жителів окупованого міста та закликав режисерів шоу вибачитися.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.