У РПЦ заявили, що росіяни «не варті кращої влади»

Джерело: The Moscow Times

Росіяни, котрі критикують російську владу, недостойні кращого, заявив протоієрей РПЦ Андрій Ткачов. Тих громадян, які стверджують, що в Росії “влада погана”, священнослужитель назвав “лжесвідками”.

Та навіть якби вона була погана, ти що, гідний кращого, чи що? Ти взагалі хоч раз подумав, що ти, ганьба така, недостойний кращого, – сказав він.

Критики влади гідні Сталіна, додав Ткачов: “Чому ти думаєш, що тобі потрібно обов’язково мати хорошу владу? Ти що, сам добрий, чи що?”. Разом з тим протоієрей уточнив, що звичайна людина, яка ремствує на владу, чинить гріх. Якщо ж критика на адресу керівництва країни походить від “святої” людини, то вона, на думку священика,  “здійснює волю божу”.

Зауважимо, 17 квітня ПАРЄ одностайно визнала Російську православну церкву інструментом кремлівської пропаганди та впливу.

Водночас Патріарха Московського Кирила (Гундяєва) спільно з ієрархами РПЦ визнано співучасниками злочинів РФ у війні проти України в імʼя “русского мира”.

Додамо, російська православна церква в новому документі, прийнятому Всесвітнім російським народним собором на чолі з главою РПЦ патріархом Кирилом, назвала вторгнення Росії в Україну “священною війною”.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) зазначив, що назва “священна війна” означає ескалацію риторики, яку використовує Путін та його союзники.  У документі під назвою “Сьогодення і майбутнє Русского міра” описують війну як новий етап у “боротьбі” російського народу за “національне визволення в південно-західній Росії”.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Служба безпеки викрила понад 60 кліриків УПЦ МП, які працювали на РФ, продавали зброю і дитячу порнографію. Також стало відомо, що Служба безпеки України  викрила керівництво Російської православної церкви на створенні власних приватних військових компаній на території РФ.

Нещодавно у ПАРЄ наголосили, що не визнають легітимності глави РФ Володимира Путіна. Відповідне рішення прийняв юридичний комітет Асамблеї.

Окрім цього, Юрком ПАРЄ назвав російську нафтову індустрію легітимною ціллю для ЗСУ.

Також закликали передати заморожені активи РФ на відбудову України.

Президент Чехії Петр Павел, колишній генерал НАТО, котрий активно виступає на підтримку України, зауважив, що Київ має погодитися з тим, що деякі території можуть залишатися під контролем Росії, принаймні “тимчасово”.

Російський уряд планує вкотре збільшити витрати бюджету на армію, щоб сплатити рахунок за війну в Україні, яка вже обійшлася російським платникам податків у 22 трильйони рублів.

Фахівці Державної аудиторської служби України в результаті аудиту фінансової діяльності комунального підприємства “Київський метрополітен” з’ясували, що результатом діяльності недоброчесного підрядника АТ “Київметробуд” став прострочений борг у 4 млрд грн, відтермінування будівництва важливої транспортної артерії столиці та подорожчання на 8 млрд грн.

Медіаекспертка та виконавча директорка Національної Асоціації Медіа Катерина М’яснікова вказує на зростання самоцензури серед українських медіа під час війни. За її словами, деякі важливі теми, зокрема корупція, не висвітлюються в повному обсязі, аби не підірвати єдність суспільства та не створювати негативного впливу на державні інститути.

19 вересня у Бруклінському центрі театральних досліджень (BCTR) відбулися благодійні театральні читання Diary of War: Women. Американські акторки прочитали історії семи українок, котрі розповідали про свій досвід переживання повномасштабного російського вторгнення для документального подкасту культурної активістки Дарʼї Коломієць Diary of War. Спеціальною гостею події стала співачка й бандуристка Марина Круть. Ініціатива зібрала понад 11 тисяч доларів для добровольчого медичного батальйону “Госпітальєри”.