Штучний інтелект допомагає виявляти 12 тисяч ворожих цілей щотижня — Міноборони

Джерело: Міноборони

Сили оборони щотижня автоматично виявляють 12 тисяч одиниць ворожої техніки завдяки платформі штучного інтелекту Avengers Центру інновацій МОУ. Зауважується, що такого результату досягається шляхом автоматичного аналізу відео з дронів та стаціонарних камер.

У відомстві пояснили, що завдяки ШІ-платформі оператори можуть приймати рішення швидше та ефективніше, а ризик помилок через втому зменшується. Така інтеграція вже працює в стримінговому модулі VEZHA бойової системи DELTA.

Заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко повідомила, що надалі планують розширити хмарні можливості платформи, а також інтегрувати ШІ-рішення у безпілотники.

Центр інновацій продовжує навчати ШІ-модель платформи Avengers на нових даних. Це дозволяє удосконалювати якість розпізнавання різноманітної ворожої техніки, навіть у складних умовах, наприклад танків, прихованих в лісових масивах, або БМП, що рухаються ґрунтовими дорогами, – зауважили у повідомленні МОУ.

Раніше стало відомо, що штучний інтелект залучать до розмінування українських територій.

Також повідомляли, що у НАТО підтвердили перший транш фінансування для компаній, які отримали підтримку в межах інноваційного фонду групи на один мільярд євро. Альянс запустив цей фонд влітку 2022 року, через кілька місяців після російського вторгнення в Україну. Його метою залишається інвестувати в технології, які посилять захист блоку.

23 вересня, боронячи Україну на фронті, під час виконання бойового завдання загинув військовослужбовець ССО, Геннадій Керничний.

Пенсильванія допоможе у відбудові Запорізької області, зокрема у відновлення енергетичної інфраструктури. Відповідну угоду уклали начальник Запорізької ОВА Іван Федоров і губернатор штату Пенсильванія Джош Шапіро.

Данія виділить Україні 19,4 млн доларів на відновлення енергетичної інфраструктури після масових російських атак.

Кампанія тиску з боку Дональда Трампа та його республіканських союзників, спрямована на зміну виборчого законодавства у штаті Небраска, зазнала значного удару. У понеділок, 23 вересня, сенатор штату Майк МакДоннелл заявив, що не підтримає спробу скасувати 30-річний закон, який передбачає розподіл голосів виборців за округами конгресменів, а не за принципом “переможець забирає все”.

Президент Чехії Петр Павел, колишній генерал НАТО, котрий активно виступає на підтримку України, зауважив, що Київ має погодитися з тим, що деякі території можуть залишатися під контролем Росії, принаймні “тимчасово”.