Вночі РФ випустила по Україні шість ракет та 78 БпЛА

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Вночі 26 вересня РФ випустила по Україні понад 80 повітряних цілей. Більшість вдалось збити.

За даними ПС ЗСУ, загалом цієї ночі для атаки ворог застосував:

  • дві ракети невстановленого типу, випущені з Бєлгородської області (РФ) по Сумщині
  • чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69 з акваторії Чорного моря по Одещині
  • 78 ударних БпЛА типу “Shahed” з Приморсько-Ахтарська, Орла та Курська (РФ)

Силами та засобами ППО збито чотири ракети Х-59/69 та 66 безпілотників. Ще вісім БпЛА локаційно втрачено над Україною, один “шахед” полетів назад до РФ, ще один досі у повітряному просторі України, бойова робота триває.

Збивали ворожі цілі у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях.

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США схвалило новий вид ліків для лікування шизофренії.

У п’ятницю ввечері, 27 вересня, в інтернет-каналах поширили інформацію про те, що чоловіки у балаклавах нібито “захопили” столичний ТРЦ “Sky Moll”. Однак правоохоронці спростували інформацію.

Наступного року НАТО створить нове сухопутне командування поблизу кордону з Росією у Фінляндії, якому буде доручено керувати операціями сухопутних сил альянсу в Північній Європі в разі війни.

Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік хвороб і станів, за яких призначатиметься застосування ліків з медичного канабісу.

Колишньому вчителю фізкультури повідомили про підозру у ґвалтуванні та розбещенні хлопчиків у Харкові. Правоохоронці заявили, що згодом він “сховався” у монастирі на Тернопільщині.