СБУ викрила викладачку університету, яка коригувала удари РФ по Харкову

Джерело: СБУ

У Харкові Служба безпеки України затримала викладачку університету за підозрою в коригуванні ворожих ударів.

Жінка обходила місто, намагаючись виявити укріпрайони та опорні пункти Сил оборони, особливо звертаючи увагу на скупчення військових і важкого озброєння.

Також інформаторка відстежувала маршрути руху військових колон у напрямку передової.

Інформацію вона надсилала російському куратору через анонімний чат, позначаючи координати військових об’єктів на Google-картах.

Служба безпеки повідомила їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ, що передбачає до 8 років позбавлення волі. Жінка наразі під вартою без права на заставу.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вчинила в Україні понад 4 700 екологічних злочинів на загальну суму $64 млрд. Зокрема близько 142 тис. км² вважаються потенційно замінованими.

Під час розмови з американським письменником та журналістом Марком Тіссеном кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що можлива угода щодо завершення війни між Україною та РФ “буде справедливою”.

Міжнародна збройова компанія BAE System має намір ремонтувати, а згодом і виготовляти причіпні артилерійські установки M777 в Україні.

У Львові повідомили про загибель ще однієї людини від поранень, отриманих під час ракетної атаки 4 вересня.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило понад 1 мільярд доларів Україні. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку енергосистеми країни і на гуманітарну допомогу.