Бельгійські вівчарки Ахілл і Квад виявили 286 вибухонебезпечних предметів на Миколаївщині

Джерело: ДСНС

Мінно-пошукові бельгійські вівчарки Ахілл та Квад знайшли 286 вибухонебезпечних предметів на замінованих територіях Миколаївщини, після чого сапери ДСНС знищили небезпечні предмети.

Спільно з кінологами собаки Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (Сумщина) нині несуть службу у Миколаївській області.

Зауважується, що щоденно в середньому вони проходять 2000 кв.м, всього вже обстежили понад 51 га замінованих територій.

З самого малечку вівчарки натреновані на те, щоб конкретно виявляти вибухові речовини. Вони обнюхують стежку в межах визначеного периметра, повертаються тим же маршрутом, яким і йшли, і рухаються далі, допоки не пройдуть весь квадрат. Якщо пес чує запах вибухівки, зупиняється на певній відстані, і тоді до роботи беруться сапери, – розповіли у пресслужбі.

Раніше інформували, що собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.

Також повідомляли, що Україна за півтора року значно наростила кількість машин для розмінування, підвищивши свої можливості у сфері гуманітарного розмінування. З нуля до 82 одиниць збільшилася кількість таких машин.

Також стало відомо, що Канада візьме участь у реалізації навчальних програм у протимінній діяльності за участю жінок.

Мінно-пошукові бельгійські вівчарки Ахілл та Квад знайшли 286 вибухонебезпечних предметів на замінованих територіях Миколаївщини, після чого сапери ДСНС знищили небезпечні предмети.

Ремонтні бригади НЕК “Укренерго” відновили надійність живлення окупованої Запорізької атомної електростанції.

У Генеральному штабі повідомили оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 2 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 118 бойових зіткнень.

Український інститут національної памʼяті почав отримувати звернення від польських громадян щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків їхніх членів родин. Зауважується, що отримано запит щодо проведення таких робіт на території Рівненщини.

Пізно ввечері 2 жовтня російські війська вдарили по Харкову КАБами. Влада попередила про можливі повторні пуски, за попередніми даними, є руйнування цивільної інфраструктури.