За добу РФ атакувала енергооб’єкти у дев’яти регіонах – Міненерго

Джерело: Міненерго

Минулої доби унаслідок російських атак та обстрілів зафіксовано пошкодження енергооб’єктів у кількох українських областях.

За даними Міненерго, внаслідок обстрілів і бойових дій були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Зокрема на Дніпропетровщині через обстріли відключались повітряні лінії, що призвело до знеструмлення побутових споживачів та залізниці (були збої у русі потягів). Зараз живлення частково відновлено. Також внаслідок бойових дій знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено.

У Донецькій області внаслідок бойових дій вимикалась підстанція, знеструмлювалось кілька повітряних ліній, побутові споживачі у двох областях, залізниця (були порушення руху потягів) та шахти. Загалом на момент інциденту у шахтах перебувало 532 працівники. Живлення відновлено.

На Київщині, Одещині та Івано-Франківщині через атаку безпілотників пошкоджено повітряні лінії та обладнання підстанцій. У Київській області внаслідок пошкоджень знеструмлювались побутові споживачі, в Одеській області – знеструмлювалась залізниця (були порушення в русі потягів) та побутові споживачі. Живлення частково відновлено.

У Чернігівській області внаслідок обстрілу відключилась повітряна лінія, знеструмлювались 344 абоненти.

Масштабна лісова пожежа у Харківській області призвела до повного знищення селища та загибелі людей. Внаслідок пожежі згоріло понад тисячу будинків. 

Компанію SpaceX Starship звинувачують у завдаванні шкоди сусіднім громадам, дикій природі та екосистемам. Зокрема йдеться про скидання стічних вод у водойми під час випробувань та запуску ракет.

У Чернігівській області внаслідок російського обстрілу загорівся газовоз. Загинуло три людини, четверо – поранено. Серед жертв та постраждалих є діти.

Сім’я французького мореплавця, який торік загинув у підводному човні “Титан”, під час занурення до уламків лайнера “Титанік”, вимагає від компанії OceanGate $50 млн компенсації.

У Львові хірурги Центру дитячої медицини лікарні “Охматдит” провели операцію 7-річному Святославу, у якого стався розрив селезінки. Хлопчик отримав травму, коли під час копання картоплі з родиною випадково впав.