Міноборони впроваджує стандарти НАТО щодо гендерної рівності у ЗСУ

Джерело: Міноборони

У Міноборони повідомили, що освітня програма “Змінотворці” сприяє впровадженню принципів гендерної рівності у Збройних силах України та обміну досвідом з партнерами НАТО.

Зокрема у межах цієї ініціативи представники оборонного відомства взяли участь у міжнародному заході в Брюсселі, де обговорювалися питання інтеграції жінок у військову сферу.

“Змінотворці” об’єднали українських й закордонних експертів, радників з гендерних питань, політиків та практиків у сфері гуманітарної безпеки, котрі працювали над вдосконаленням знань та навичок у сфері гендерної інтеграції, що дозволить привести політики та практики ЗСУ у відповідність до стандартів НАТО та резолюції Ради Безпеки ООН “Жінки, мир, безпека”.

Програма “Змінотворці” надала унікальну можливість для обміну досвідом з партнерами НАТО. Ми не лише перейняли передові практики, але й поділилися власними напрацюваннями в умовах війни. Це допоможе нам ефективніше впроваджувати стандарти альянсу, оптимально використовуючи потенціал як жінок, так і чоловіків у різних сферах оборони, — повідомила майор Діана Копаниця, начальниця Управління гуманітарного забезпечення Міноборони.

Учасники заходу презентують отримані знання своєму оперативному керівництву, планується провести гендерний аналіз та виявити інституційні перешкоди для впровадження програм рівності.

Додамо, 13 серпня заступниця міністра оборони Наталія Калмикова обговорила на зустрічі з урядовою уповноваженою з ґендерної політики Катериною Левченко необхідність сприяти виконанню міжнародних зобов’язань щодо ґендерної рівності в ЗСУ.

Довідка. “Змінотворці” є спільною ініціативою Міноборони України та проєкту PROTECT2, який фінансується Міністерством національної оборони Канади та виконується Alinea International. Його мета — підтримка українського Уряду у розбудові потенціалу інституцій та відомств оборонного сектору.

Служба безпеки відкрила кримінальне провадження у справі режисерки пропагандистського фільму “Росіяни на війні” росіянки Анастасії Трофимової, в якому російських окупантів намагалися змалювати “простими хлопцями”.

У Нацспротиві повідомили, що росіяни продовжують красти і вивозити зерно з України. Так, чергова партія у 8 тисяч тонн зерна була вивезена з Маріуполя в один із російських портів. 

У Генштабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 7 жовтня. З початку доби відбулося 120 бойових зіткнень.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що ввечері 7 жовтня російські війська вдарили по Одесі балістичними ракетами.

За 24 роки на посаді президента РФ Володимир Путін обріс розкішним побутом, звичками та традиціями. І парадокс: він розв’язав війну, яка стала цим звичкам шкодити. Тепер глава РФ втратив можливість літати на Чорне море і навіть залишився без будинку, який дуже любив.