Засідання «Рамштайн» на чолі з Байденом дасть потужний сигнал для Києва – ЗМІ

Джерело: Reuters

Засідання “Рамштайну” 12 жовтня, на якому буде присутній президент США Джо Байден, надішле Україні потужний сигнал про продовження військової підтримки.

Про це у коментарі агентству на умовах анонімності розповів німецький посадовець.

“Візит Байдена у Німеччину донесе до свідомості людей повідомлення про те, що президент Росії Володимир Путін не може навіть сподіватись на те, щоб тягнути час і чекати, коли західна підтримка зменшиться”, – повідомило джерело.

Байден пробуде з візитом у Німеччині протягом 10 – 13 жовтня. 12 жовтня до нього приєднаються президент Франції Емманюель Макрон, прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер та канцлер ФРН Олаф Шольц. Усі четверо зустрінуться для перемовин перед тим, як відправитись на базу “Рамштайн”.

Зустріч 12 жовтня стане першою за участю лідерів держав-членів Контактної групи з питань оборони України.

  • Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустрічі із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) у Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

У Костянтинівці Донецької області рятувальники протягом майже двох діб гасили пожежу, що виникла внаслідок атаки російських військ.

Вірус пташиного грипу типу H5N1 став причиною смерті 47 тигрів, трьох левів і пантери у зоопарках В’єтнаму.

У Києві повідомили про підозру чоловіку, котрий щосили вдарив пуделя ногою по голові. За жорстоке поводження з твариною йому загрожує тривалий термін ув’язнення.

Вчені з Китаю розробили нитку для хірургічного шва, яка прискорює загоєння ран і знижує ризик інфекції завдяки електростимуляції. Новий шовний матеріал генерує електричний заряд під час навантаження, що відбувається під час руху, допомагаючи загоєнню тканин.

Міністерство закордонних справ, Міністерство молоді та спорту та Спортивний комітет України звернулися до президента Міжнародної асоціації Всесвітніх ігор Хосе Перурени Лопеса з офіційним листом.