Зеленський передасть «план перемоги» Шольцу

Джерело: Bild

11 жовтня президент України Володимир Зеленський планує здійснити візит до Німеччини. У Берліні глава Української держави зустрінеться з канцлером Олафом Шольцем і представить йому “план перемоги”.

Нещодавно Зеленський ознайомив з документом президента США Джо Байдена.

“План перемоги” передбачає стратегію, за допомогою якої Україна та її союзники зможуть змусити Путіна закінчити повномасштабну війну та сісти за стіл переговорів. Вперше представивши свій план у США, Зеленський тепер планує ознайомити з ним європейських лідерів. Після Берліна він здійснить офіційні візити до Риму та Парижа.

У столиці Німеччини президент також має намір зустрітися з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром для конфіденційних переговорів.

Спершу передбачалося, що Шольц та Зеленський зустрінуться на базі Рамштайн у Німеччині у суботу, 12 жовтня. Проте оскільки президент Джо Байден скасував візит через ураган “Мілтон”, зустріч перенесли.

Деталі “плану перемоги” Зеленського не розголошуються, але він вже представив його президенту США Джо Байдену, а також обом основним кандидатам у президенти США – Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Раніше основні пункти плану назвало видання The Times.

Зауважимо, раніше стало відомо, що Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялося, що Україна прагне провести другий саміт миру до виборів президента США у листопаді 2024 року. На другий саміт планують запросити й РФ. Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Bloomberg заявив, що не виключає запрошення Росії на майбутній мирний саміт, проте вважає Путіна – занадто наляканим.

Володимир Зеленський повідомив, що Україна планує вже за кілька місяців провести другий аналогічний захід, на якому гіпотетично може бути присутній представник від РФ.

На першому глобальному саміті миру у Швейцарії не було жодних представників РФ.

Своєю чергою, Путін називав Індію серед трьох країн (поряд із Китаєм та Бразилією), з якими він перебуває у “постійному контакті” з питання врегулювання війни. Його прессекретар Дмитро Пєсков заявив у понеділок, що Довал буде в Москві на зустрічі високих представників країн БРІКС, котрі займаються питаннями безпеки.

Про те, що Індія та Китай можуть зіграти роль у вирішенні конфлікту, заявила у вихідні на зустрічі із Зеленським прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні. Пекін раніше також призначив спецпредставника щодо врегулювання війни РФ проти України, але його діяльність не призвела до жодних зрушень.

  • У РФ заявили, що їхня країна не має наміру брати участі у другому Саміті миру, – сказав заступник глави МЗС РФ Михайло Галузін.
  • Дипломатичні зусилля прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, зокрема його поїздки у РФ та Китай, розлютили Захід.
  • Україна прагне провести другий саміт миру до виборів президента США у листопаді 2024 року. На другий саміт планують запросити й РФ.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.

Пізно ввечері 9 жовтня російські війська вдарили по Одещині балістичними ракетами. Внаслідок чергового обстрілу портової інфраструктури у регіоні шестеро загиблих та восьмеро поранених.

9 жовтня ударна група угруповання сил та засобів Військово-Морських Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами Служби безпеки України атакували базу зберігання БпЛА типу “Шахед” на території РФ.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров розповів про новий етап співпраці між Україною та Францією у сфері оборони.

11 жовтня президент України Володимир Зеленський планує здійснити візит до Німеччини. У Берліні глава Української держави зустрінеться з канцлером Олафом Шольцем і представить йому “план перемоги”.