Уночі та вранці над Україною збито 41 «шахед»

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

З вечора 9 жовтня та до ранку 10 жовтня війська РФ атакували Україну ракетами і безпілотниками. Більшість цілей ворога збито.

Загалом за вказаний період росіяни випустили по Україні:

  • дві балістичні ракети Іскандер-М (район пусків – ТО Криму)
  • керовану авіаційну ракету Х-31П (з повітряного простору ТО Криму)
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 (з повітряного простору ТО Криму)
  • три зенітні керовані ракети С-300 (з ТО Донеччини)
  • 62 ударні БпЛА (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ)

У результаті протиповітряного бою збито 41 ворожий БпЛА, 14 “шахедів” локаційно втрачено над різними регіонами, ймовірно, під дією РЕБ.

Унаслідок російських ударів ракетами та ударними БпЛА уражено цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури на Одещині, Полтавщині та Донеччині.

Збивали ворожі цілі у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Сумській, Полтавській, Запорізькій та Донецькій областях.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 11:00 бойова робота триває! Декілька БпЛА (імовірно ударні) – в повітряному просторі України. Також спостерігається велика активність розвідувальних безпілотників на півночі та півдні.

Начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив, що росіяни регулярно обстрілюють місто, застосовуючи важку артилерію та тактичну авіацію. Ситуація в Торецьку залишається напруженою, оскільки ці обстріли націлені не лише на критичну інфраструктуру, а й на житлові райони.

Російська нафтова компанія “Лукойл” придбала щонайменше 25 старих танкерів, використовуючи британського громадянина для реалізації угод. Розслідування щодо російського “тіньового флоту” свідчить, що такий крок дозволяє компанії обходити обмеження на ціну нафти, встановлені країнами Великої сімки (G7).

США зафіксували підвищену військову активність Росії навколо підводних кабелів ЄС, зауваживши, що тепер РФ зможе планувати диверсії, спрямовані на виведення з ладу критично важливої світової комунікаційної інфраструктури.

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy,  вперше постане перед суддею за звинуваченнями в торгівлі людьми.

Американський актор італійського походження Аль Пачіно, відомий ролями у фільмах “Хрещений батько”, “Запах жінки”, “Дім Ґуччі”, днями випустить автобіографічну книгу. У ній, зокрема, актор згадує про своїх дітей.