Трамп знову поширює брехню про мігрантів, щоб покращити свої рейтинги – ЗМІ

Джерело: The Washington Post

Після поширення дезінформації про начебто “поїдання” мігрантами в США домашніх тварин, кандидат на президентську посаду від республіканців Дональд Трамп знову вдається до поширення неправдивих заяв про “венесуельські банди”, які нібито захопили будинки в штаті Колорадо.

“У п’ятницю (11 жовтня – ред.) Трамп провів мітинг у містечку Аврора, штат Колорадо після того, як кілька разів виступив із хибними заявами про начебто захоплення венесуельською бандою житлових будинків у передмісті Денвера”,- йдеться в повідомленні.

Зокрема, Трамп заявив, що наплив жорстоких членів венесуельської тюремної банди з Трен-де-Арагуа “вторгся і завоював” будинки під Денвером. При цьому, він звинуватив Камалу Гарріс в “імпорті армії нелегальних іноземців, які є членами банди та злочинними мігрантами з темниць Третього світу”. У цьому зв’язку він назвав чинну віцепрезидентку США “розумово неповноцінною”.

Місцеві посадовці, серед яких – мер-республіканець Аврори Майк Кофман, зазначили, що заяви експрезидента є неправдивими та явно перебільшені.

Як розповіли у виданні, Трамп знову вдається до теми мігрантів, оскільки втрачає підтримку з боку виборців у питаннях внутрішньої економіки.

“На останньому етапі своєї третьої президентської кампанії Дональд Трамп схиляється до шовіністських, антимігрантських заяв та просуває аргументи, зосереджені на нагнітанні страхів, брехні й стереотипів щодо мігрантів, оскільки опитування показують, як його перевага в економічних питаннях падає”, – мовиться в матеріалі.

У селі Крива на Закарпатті група жінок з дітьми напала на автомобіль прикордонної служби, намагаючись перешкодити його проїзду до місця несення служби. Інцидент підтвердила речниця Мукачівського прикордонного загону ДПСУ Леся Федорова.

В Ізраїлі затримали російського журналіста Андрія Хржановського разом із ще чотирма особами під час спроби поїздки на Західний берег.

Офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження за фактом ймовірного розстрілу дев’яти українських військовополонених у Курській області Росії. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Індонезія звернулася до компаній Google та Apple з проханням заблокувати китайський застосунок Temu у своїх магазинах додатків. Міністр зв’язку Буді Арі Сетіаді назвав метою такого кроку захист малого та середнього бізнесу країни від конкуренції з дешевими товарами, які пропонує Temu, дочірня компанія PDD Holdings.

Міністерство оборони Німеччини розпочало перевірки через участь німецьких солдатів у змаганнях, де також брали участь російські військові. Це стало відомо після того, як наприкінці лютого 2024 року у Бангладеш відбулися змагання зі стрільби з лука, організовані Міжнародною військово-спортивною асоціацією (CISM).