Кіпер попередив про дрони для Одещини та закликав брати в укриття тварин

Джерело: Олег Кіпер/Телеграм

Ввечері 14 жовтня голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про небезпеку російських дронів для регіону. Він закликав містян прямувати в укриття та нагадав про обов’язок взяти з собою домашніх улюбленців.

З Чорного моря у бік Одещини летять ворожі ударні безпілотники, а це значить, що треба брати приклад з Тюльки та прямувати в укриття. Не забувайте брати з собою і своїх домашніх улюбленців. Кожне життя важливе, – написав голова ОВА.

Джерело: Олег Кіпер/Телеграм

Раніше Кіпер зауважив, що кішка Тюлька з адміністрації щоразу спускається в укриття під час оголошення повітряної тривоги та перебуває там до відбою.

Раніше Міністерство внутрішніх справ України офіційно дозволило перебування у сховищах з тваринами. Власники розміщуватимуться в окремих приміщеннях укриттів. Тепер недопуск в укриття з твариною є порушенням.

Відповідним наказом внесли зміни до документа МВС, що діяв із 2018 року.

Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії під містом Селидове на Донеччині, зазначив експерт видання з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке. Оборону на цій ділянці фронту тримає 15-та бригада Нацгвардії України Кара-Даг.

Представник РПЦ, митрополит Єкатеринбурзький та Верхотурський Євген назвав повномасштабну війну РФ проти України процесом “лікування”, тоді як Росія, за його словами виступає в ролі “хірурга”, який проводить операцію, щоб видалити “щось, що несе в собі смерть”.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 14 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 189 бойових зіткнень. Найгарячіше сьогодні на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках.

У Центрі протидії дезінформації повідомили, що російські пропагандисти поширюють фейк про те, що у храмі ікони Божої Матері Української Православної Церкви у Вінниці нібито проводять вечірки зі світломузикою.

Головний прокурор України Андрій Костін заявив, що отримав інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії наступного місяця, і закликав владу країни виконати зобов’язання перед МКС та здійснити арешт глави РФ у разі його візиту.