Німцям недостатньо пояснили, чому важливо підтримувати українців — Шольц

Джерело: Schweriner Volkszeitung

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що німецькому суспільству недостатньо пояснили важливість підтримки України. Він зауважив, що у країні дедалі частіше ставлять під сумнів доцільність надання допомоги українцям, особливо під час громадських обговорень у східних і західних регіонах Німеччини.

Шольц підкреслив, що раніше питання щодо правильності підтримки України рідко порушувалися в медіа та під час публічних обговорень. За його словами, дискусій на цю тему не вистачало ані в газетах, ані на телебаченні, ані на радіо, що могло б допомогти краще пояснити громадянам необхідність такої допомоги.

“Мене як канцлера просто запитали, чому я не поставив би більше зброї в Україну ще швидше. Однак питання про те, чи це взагалі правильно, майже не задавалося. І я забув пояснити, чому важливо підтримувати Україну, залишаючись урівноваженим, тобто не робити всього того, чого дехто голосно вимагає”, – сказав Шольц.

Шольц також підкреслив, що його позиція щодо постачання далекобійних ракет Taurus та використання німецької зброї для ударів на території Росії не змінилася.

У 2024 році Україна здійснила понад 7 000 ударів по російській території. Ексклюзивну інформацію журналісти отримали від одного з українських підрозділів БпЛА далекого радіусу дії.

Рада Європи у Страсбурзі назвала знищення культурної спадщини в Україні під час повномасштабної війни РФ порушенням міжнародного гуманітарного права. Конгрес місцевої та регіональної влади ухвалив декларацію про руйнування культурної спадщини в Україні, повідомили у Раді.

У серпні командиром 107 окремого батальйону територіальної оборони було призначено Сергія Салаватова. Журналісти-розслідувачі опублікували дані, які свідчать про його колишні зв’язки з “ДНР”.

Засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” під головуванням президента США Джо Байдена відбудеться в листопаді в онлайн-форматі, повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ніна Южаніна закликала президента Володимира Зеленського накласти вето на закон про підвищення військового збору та інших податків. Народна обраниця наголосила, що цей закон порушує Конституцію.