Нідерланди закуплять для ЗСУ партію безпілотників на понад 40 млн євро

Джерело: Міноборони Нідерландів

Нідерландська компанія DeltaQuad постачатиме Україні сучасні безпілотники ISR (Intelligence, Surveillance & Reconnaissance) на 42,6 млн євро.

Ця закупівля є першим кроком у виконанні плану, оголошеного міністром оборони Нідерландів Рубеном Брекельмансом під час його візиту в Україну.

“Неозброєні безпілотники ISR можуть літати довго і далеко. Вони використовуються для отримання інформації з поля бою в режимі реального часу, збору розвідданих та спостереження”, – йдеться у повідомленні міноборони.

Загалом на реалізацію плану Нідерландів щодо безпілотників виділено 400 млн євро. Закупівля у DeltaQuad входить до цих коштів.

  • Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що його країна не проти, щоб Україна використовувала передані винищувачі F-16 для ударів по території Росії.
  • Україні передали перші винищувачі F-16 від Нідерландів, що стало важливим кроком у зміцненні оборонних спроможностей країни. Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс повідомив про передачу літаків, підкресливши їхню необхідність в умовах постійних російських авіаударів.
  • Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.
  • Після початку офіційної роботи новий міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс запевнив, що Україну підтримуватимуть надалі. Так він відповів на привітання українського колеги Рустема Умєрова.

Головний рабин України Моше Реувен Асман заявив, що російська пропаганда подібна до нацистської, наративи якої копіюють росіяни.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час конференції у Києві заявив, що залучення військ Північної Кореї для вторгнення Росії в Україну було б серйозною ескалацією війни.

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерка юстиції України Ольга Стефанішина прокоментувала рейди ТЦК після концертів та в ресторанах.

Станом на 16:00 суботи, 19 жовтня, від початку доби на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. Ворог особливо активний на Курахівському, Куп’янському та Покровському напрямках. 

Лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко в ефірі телеканалу “Прямий” розповів про детальні кроки, які потрібно зробити, аби забезпечити перемогу України.