Окупанти атакували Черкащину безпілотниками: які наслідки

Джерело: голова Черкаської ОВА Ігор Табурець

Від ночі 23 жовтня російські окупаційні війська атакували Черкаську область безпілотниками.

Силами ППО та засобами РЕБ над областю було збито/подавлено шість безпілотників, однак не обійшлось і без влучань.

У Черкаському районі окупанти поцілили по об’єктах інфраструктури, зокрема пошкоджено будівлю автовокзалу у Черкасах (пожежу ліквідовано), адміністративну будівлю приватного підприємства та автівки. Завдані атакою збитки встановлюються.

У Золотоніському районі уламки БпЛА пошкодили дах приватного будинку.

В Уманському районі уламки безпілотника пошкодили приватний гараж та кілька автомобілів.

Обійшлось без жертв та поранених.

Видання The New York Times опублікувало статтю про те, що з початку вторгнення в Україні збільшилась кількість власників собак, можливо тому, люди таким чином шукають товариства.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер виступив із пропозицією запровадити для українських біженців окремий правовий статус, який дозволить знизити витрати на соціальні виплати та сприяти залученню біженців на ринок праці.

Генштаби Росії та Білорусі почали підготовку до проведення спільних військових навчань “Захід-2025”, про що повідомив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

У вересні РФ запустила понад 1300 дронів-камікадзе по території України. За даними британської розвідки, це найбільша кількість безпілотників, запущених за місяць від початку повномасштабної війни.

Служба безпеки затримала двох російських агентів, які коригували ворожі атаки по локаціях ЗСУ та енергооб’єктах у двох північних регіонах України.