Окупанти розстріляли чотирьох полонених нацгвардійців на Донеччині

Джерело: Офіс Генерального прокурора

Стало відомо, що 6 жовтня російські окупанти вбили чотирьох полонених військових Національної Гвардії в районі Селидового на Донеччині.

Нацгвардійці виконували службово-бойові завдання на позиціях, однак ворог розпочав штурм й захопив захисників в полон. 

Встановлено, що окупанти допитували військових й записали цей допит на відео. Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та знайшли тіла вбитих захисників.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) за вимагання хабаря у вигляді талонів на пальне.

З 24 жовтня у застосунку “Армія+” запущено сервіс онлайн-навчання для українських військовослужбовців.

В столиці викрили працівників Голосіївського РТЦК та СП, які допомогли понад тисячі військовозобов’язаних чоловіків ухилитись від мобілізації.

Європейський Союз розглядає можливість підвищення мит на додаткові сільськогосподарські та продовольчі товари, а також добрива з Росії та Білорусі.

Вчора, 23 жовтня, в Німеччині 57-річному росіянину висунули обвинувачення у вбивстві двох українських військовослужбовців.