РФ створила фейкове відео про знищення бюлетенів у Пенсильванії – розвідка США

Джерело: Bloomberg

В американській розвідці повідомили, що Росія причетна до створення фейкового відео, на якому рвуть бюлетені у Пенсильванії.

“Ця російська діяльність є частиною ширших зусиль Москви порушити необґрунтовані питання про чесність виборів у США та розпалювання розбіжностей серед американців”, – заявили національній розвідці США.

Зазначається, що російські агенти створили та розповсюдили цей фейковий відеоролик. Місцеві посадовці, відповідальні за проведення виборів, вже спростували його.

“Це відео є підробкою. Конверт та матеріали, зображені на цьому відео, явно не є автентичними матеріалами, що належать чи поширюються виборчою комісією округу Бакс”, – мовиться у повідомленні.

США неодноразово висловлювали стурбованість через намагання іноземних урядів посіяти розкол серед американців. Зокрема у втручаннях звинувачували Китай, Росію та Іран.

Щобільше, розвідувальні служби США попередили, що РФ та Іран можуть спробувати розпалити протести у США після виборів президента 5 листопада.

  • За даними ЗМІ американці, які створюють фейкові новини про кандидатку на пост президента США Камалу Гарріс, працюють на розвідку Росії.

Міністерство оборони України впровадило нові вимоги до калорійності продуктів, які постачаються для Збройних сил.

Франція та Німеччина висловлюють сумніви щодо пропозиції обійти вето Угорщини, яка блокує виділення понад 6 мільярдів євро допомоги для України.

Нещодавно Патронатна служба “Янголи” оголосила про перший в Україні збір на протези зі значною метою…

Будинок у Лос-Анджелесі, де помер Метью Перрі, продали.

За даними ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що у випадку перемоги Дональда Трампа на виборах у США, його непередбачуваність може допомогти у боротьбі з РФ.