НАТО і Сеул проведуть нараду у зв’язку з даними про війська КНДР в Україні

Джерело: сайт НАТО

Урядова делегація з Південної Кореї візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО 28 жовтня, щоб обговорити дані про відрядження на війну в Україну військовослужбовців із КНДР.

“У понеділок, 28 жовтня, делегація високого рівня з Республіки Корея поінформує Північноатлантичну раду щодо розгортання військ Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) у РФ”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на нараду також запрошено представників інших країн-партнерів НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Японії, Австралії та Нової Зеландії.

За даними Yonhap, делегація з Південної Кореї відвідає Брюссель вже у понеділок. Як зазначається, делегація також може обговорити з представниками НАТО подальші способи підтримки України в протистоянні російській агресії.

Зокрема мова може йти про відряджання “групи південнокорейських посадовців для моніторингу дій військових з КНДР”.

У випадку, якщо таку групу буде відправлено, вона може зайнятися вивченням тактики та військової доктрини північнокорейських військових, до неї також можуть бути включені фахівці з психологічної війни, які могли б закликати солдатів з КНДР здаватися. Ці люди потенційно можуть брати участь у допитах північнокорейських полонених.

Окрім того, Південна Корея обговорює можливість постачання Україні озброєння. Досі в Сеулі обмежувалися лише гуманітарною підтримкою України.

Служба безпеки України затримала на Донеччині агента ФСБ, який, працюючи волонтером ООН, збирав інформацію про розташування українських військових позицій на Покровському напрямку. Затриманим виявився 34-річний місцевий житель, завербований окупантами та представлений як волонтер Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Сили оборони продовжують будувати другу і третю лінії оборони навколо Запорізької області, заявив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За його словами, першу лінію укріплень військові завершили в середині літа, а нині розпочато роботи зі зміцнення інших рубежів оборони.

28 жовтня в Полтавській і Сумській областях були введені графіки аварійних відключень електроенергії.

Увечері 27 жовтня та в ніч на 28 жовтня російські сили завдали ударів по Шевченківському, Салтівському та Холодногірському районах Харкова, а також обстріляли місто Чугуїв із системи залпового вогню “Торнадо-С”. Внаслідок атак 21 людина зазнала поранення, серед них — п’ятеро дітей.

Більшість цивільних заручників, яких утримує країна-агресор, для російської сторони є безпосередньо “злочинцями”. Тож з великою…