Військова ініціатива на фронті перейшла на бік України – Міноборони

Джерело: Міністерство оборони України.

Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов повідомив, що військова ініціатива на фронті перейшла на сторону України й щодня ЗСУ просуваються десь на 100 метрів, десь – на кілометр.

“По всій лінії, що б там не говорили зараз, що росіяни спробували в районі Куп’янська щось зробити, – це була відчайдушна спроба якось відтягнути наші сили з інших напрямків. Але в цілому, вся ініціатива зараз на нашій стороні. Це важливо для наших партнерів, особливо по лінії військових. Вони розуміють усі виклики, пов’язані зі змінами та іншими питаннями, є постійний обмін інформацією з партнерами, консультації на цю тему. Важливо, що ми кожен день просуваємось. Десь на 100 метрів, десь – на кілометр. Кожен день ми вигризаємо нашу територію, ми вигризаємо першу і другу лінії оборони там, де Росія змогла щось побудувати”, – розповів Володимир Гаврилов.

А також додав, що всі розуміють, що Україна ще не використала свій повний ресурс. Тому ні в кого немає сумнівів про продовження допомоги та про те, що рано чи пізно Україна досягне успіху.

“Зрозуміло, що людям, які сидять в теплих приміщеннях, дивляться інтернет і телебачення, хотілося б, щоб все відбувалося швидше, але реальність така, що треба враховувати те, що відбувається on the ground (укр. – на землі)”, – наголосив заступник міністра оборони.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Німецький збройовий концерн  Rheinmetall передав Збройним силам України 20 бойових машин піхоти Marder. Їх планували доставити ще наприкінці третього кварталу 2024 року (у вересні).

Президент України Володимир Зеленський вислухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За підсумком зустрічі він розповів, що солдатів з КНДР застосують в боях найближчими днями.