Глава Румунії рішуче засудив атаку РФ на порт неподалік кордону

Джерело: Клаус Йоганніс/Twitter

24 липня президент Румунії Клаус Йоганніс засудив удари Росії по інфраструктурі річкових портів України, назвавши напади “ескалацією” війни.

Я рішуче засуджую нещодавні російські атаки на українську цивільну інфраструктуру на Дунаї, дуже близько до Румунії. Ця нещодавня ескалація створює серйозні ризики для безпеки в Чорному морі, – зазначив Йоганніс.

Окрім цього, він зауважив, що це також впливає на подальший український транзит зерна, а отже, і на глобальну продовольчу безпеку.

Румунія, країна НАТО, має спільний кордон з Україною по ріці Дунай. Ріка Дунай, поблизу району, ураженого вночі, має ширину менше одного кілометра.

Раніше українська армія повідомила, що Росія націлилася на запаси зерна після того, як Москва вийшла з важливої ​​зернової угоди, що дозволила безпечно експортувати українську пшеницю на міжнародні ринки, погіршивши глобальну продовольчу кризу.

Зауважимо, 24 липня російські окупаційні війська вкотре атакували Одещину дронами-“камікадзе”. Силами та засобами ППО збито частину безпілотників, проте є і влучання.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.