У Генштабі повідомили про успіх Сил оборони на Бахмутському напрямку

Джерело: коментар речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова в етері телемарафону

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують вести наступ на Бахмутському напрямку і вибили російських окупантів з позицій у районі населеного пункту Андріївка.

“На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. У ході ведення Силами оборони наступально-штурмових дій противник вимушено відійшов з позицій у районі Андріївки”, – повідомив Ковальов.

Окрім цього, українські військові також ведуть наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Водночас російські окупаційні війська продовжують намагання прорватись на Куп’янському та Лиманському напрямках. Сли оборони стримують окупантів.

“Противник проводив безуспішні наступальні дії у районах північно-західніше Оріхово-Василівки, південніше Іванівського та західніше Кліщіївки. Ворог чинить потужний опір, застосовує резерви, зазнає значних втрат. Тривають важкі бої”, – сказав речник .

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.