Іран допомагає Росії створити арсенал безпілотників, який, як очікується, буде «на порядки більший», ніж попередній арсенал – CNN

Джерело: CNN

Аналітики з Розвідувального управління Міністерства оборони США попередили, що Росія за допомогою Ірану будує в країні завод з виробництва безпілотників, який може мати значний вплив на війну в Україні.

Вони додали, що новий завод забезпечить Росію новими запасами безпілотників, які “на порядки більші”, ніж ті, які вона могла закупити в Ірану до цього.

У квітні США опублікували супутниковий знімок запланованого розташування передбачуваного заводу з виробництва безпілотників. Аналітики стверджують, що Іран регулярно переправляє обладнання до Росії для допомоги у будівництві об’єкта.

Вони додали, що Іран надав Росії понад 400 безпілотників Shahed 131, 136 і Mohajer – запаси, які зараз Росія майже повністю вичерпала, за їх словами.

Наприкінці минулого року США мали дані розвідки про те, що Іран розглядає можливість надання балістичних ракет Ірану, але цей план, схоже, наразі “відкладено”, сказав один з аналітиків.

Іран отримує вигоду від надання Росії військового обладнання, тому що він може продемонструвати свою зброю міжнародним покупцям і натомість отримує гроші та підтримку від Росії для своїх космічних і ракетних програм, вважають аналітики. 

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влад та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…