Лісові пожежі палають в Італії, Греції, Хорватії, Туреччині та на півночі Африки: сотні пожежників гасять полум’я

Джерело: Sky news

У Європі та на півночі Африці палають лісові пожежі. В Греції, Алжирі, Італії, Хорватії та Туреччині протягом кількох днів спалахували пожежі, що призвело до евакуації тисяч людей. 

Фото: Sky news

Найбільше смертоносних пожеж сталося в Алжирі, де загинули щонайменше 34 людини, у тому числі 10 солдатів під час їх гасіння.

У Греції двоє пілотів загинули в авіакатастрофі під час скидання води на лісові пожежі, а в Італії двоє людей похилого віку були знайдені мертвими в будинку, який спалила лісова пожежа.

Фото: Sky news

Близько 10% землі в Греції на Родосі згоріло. Синоптики кажуть, що спекотні та вітряні умови, ймовірно, продовжуватимуть поширювати вогонь.

На італійському острові Сицилія активні 55 пожеж. У регіоні Італії Апулія близько 2000 туристів були евакуйовані з трьох готелів, оскільки полум’я, наблизилося до небезпечної відстані. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.